Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo

Lindab

Choose languge
Logga in

Byggförenklaren

Kunskap och råd för bygg och ventilation

Infografik: Så skottar du ett tak

Av Johan Land, 16 dec 2015

Takskottning.png

För en tid sedan skrev min kollega Magnus Dahlberg ett inlägg om hur man skottar tak på ett säkert sätt. Eftersom det här var ett uppskattat inlägg har vi tagit fram lite smidig infografik för att du snabbt ska få en överblick av vad du behöver tänka på när du skottar tak.

Det är sagt sen gammalt att en bild säger mer än tusen ord, och den trenden är inte jag sen att haka på. Är du riktigt glad i bilden kan du skriva ut den och hänga upp den på väggen, med det är helt upp till dig. Jag hoppas att du kan ta med dig några av punkterna nästa gång du beger dig upp för att skotta snö från taket. Du kan även läsa mer djupgående om Arbetsmiljöverkets föreskrifter här.

Klicka på bilden så blir den större.

Takskottning-Infografik.png

Om du är osäker på vilka taksäkerhetsprodukter du behöver på ett tak så kan du använda dig av vår webbapp som hjälper dig att konfigurera vilka taksäkerhetsprodukter du behöver. 

Till taksäkerhetskalkylatorn

Ämnen: Taksäkerhet

Johan Land

Johan jobbar på vår marknadsavdelning. Han gillar allt med digitala medier, Liverpool FC och mat. Även självutnämnd expert på bordshockey och pingis.

johan.land@lindab.com

Hitta mig på:

Sök i bloggen

Senaste inlägg

Prenumerera på bloggen

Om Lindabs blogg

Vår blogg siktar på att ge dig en blick in i vårt företag. Vi skulle vilja dela med oss av vår kunskap från över 50 år i bygg- och ventilationsbranschen.