Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo

Lindab

Choose languge
Logga in

Byggförenklaren

Kunskap och råd för bygg och ventilation

Lindab avser att lämna SundaHus

Av Matilda Isaksson, 8 jul 2024

Lindab Grevie

Inom byggbranschen har vi länge arbetat med hållbara materialval som bidrar till giftfria byggnader med bra inneklimat. Vi på Lindab har en vision att bidra till ett bättre klimat genom att skapa hållbara, energieffektiva byggnader med låg klimatpåverkan. För att uppnå detta finns flera metoder, där en viktig del är att bedöma produkter och material för att vägleda beställare och entreprenörer.

Läs mer

Ämnen: Ventilation, Stål, Byggprodukter, Inomhusklimat, Lindab, Framtidens byggande, miljö, Hållbarhet

Tänker du på inomhusklimatet när du väljer hotell?

Av Ernst Cardell, 26 jun 2024

Välja hotell efter luftkvalitet Lindab-1

När du står inför valet av hotell, vad är det första du tänker på? Är det läget? Priset? Eller är det kanske en skön säng som avgör? Att en skön säng är en högprioriterad faktor förvånar mig inte. Det är sannolikt kopplat till att man vill vakna upp pigg och utvilad, särskilt om man är på resande fot. Men vad påverkar egentligen vår sömn på ett hotell? Förutom en bekväm säng, spelar även luftkvaliteten, temperatur och ljudnivå en viktig roll. Men det är få som är medvetna om att luftkvaliteten har en stor påverkan på hur bra vi sover.

Läs mer

Ämnen: Ventilation, Inomhusklimat, Lindab, Framtidens byggande, miljö, Hållbarhet

”Spåra din leverans” ger full koll på leveransförlopp och klimatavtryck

Av Henrik Bengtsson, 28 maj 2024

Spåra din leverans Lindab

Som att följa ett paket från webbshop till ytterdörr – så enkelt är det numera att spåra leveranser av sandwichpaneler och högprofiler. Tre logistikansvariga på stålbyggnadsföretaget J3M är överens om att tjänsten ”Spåra din leverans” förenklar deras arbete.

Läs mer

Ämnen: Byggprodukter, Lindab, Framtidens byggande, miljö, Hållbarhet, Klimatpåverkan

Sänk fastighetens elkostnader med behovsstyrd och klimatsmart ventilation

Av Magnus Jacobsson, 15 mar 2023

Behovsstyrd ventilation

De flesta av oss känner väl igen känslan av att komma in i ett kontor- eller konferensrum där man möts av tung, varm och dålig luft. Med behovsstyrd ventilation går detta att undvika samtidigt som energikostnaderna för ventilationssystemet kan minska med över 70 %.

Läs mer

Ämnen: Ventilation, Inomhusklimat, Lindab, Framtidens byggande, Inneklimat, Energi, miljö

Dålig luft gör dig dum

Av Johan Land, 22 okt 2018

dålig-luft-gör-dig-dum

Ren luft är en förutsättning för att människor ska må bra och leva länge. Det kommer titt som tätt rapporter om hur allvarlig situationen är, och bara i Europa beräknas 500 000 människor förkorta sin livslängd på grund av luftföroreningar. Och allt fler negativa effekter av luftföroreningar upptäckts kontinuerligt. En studie som kinesiska forskare publicerat i den vetenskapliga tidskriften PNAS har slutsatsen att smutsig luft sänker din intelligensnivå.

Läs mer

Ämnen: Ventilation, Inneklimat, miljö

Sök i bloggen

Senaste inlägg

Prenumerera på bloggen

Om Byggförenklaren

Vi tillhandahåller denna blogg för att delge dig av vår kunskap och ger råd från 60 år i bygg- och ventilationsbranschen.